Anna Rieder
Der er en strøm af planter og farver og dyr i Anna Rieders sanselige digte om psykisk sygdom og kærlighed, fra debuten ”Hindebæger” til demensbogen ”Hvor kendt er du på Frederiksberg”.
Der er en strøm af planter og farver og dyr i Anna Rieders sanselige digte om psykisk sygdom og kærlighed, fra debuten ”Hindebæger” til demensbogen ”Hvor kendt er du på Frederiksberg”.
Hans Peter Madsen gav i sin debut ”Brænd huset ned, giv træet vand” (2021) partipolitikken stemme i satiriske noveller og sanselige kortprosatekster, der ansporede til revolution.
Zenia Johnsen skriver smukt sælsomme og finurligt fantasifulde billedbøger, grafiske romaner og andre fortællinger til børn med en ambition om at få dem til at føle sig betydningsfulde.
Forfatter og folkemindeforsker Eske K. Mathiesen er småtteriernes poet og historiefortæller. Han levede fra 1944 til 2021 og udgav en lang række digte, historier og børnebøger på bittesmå forlag og i endnu mindre formater – og måske derfor kender få ham.
I alle Daniel Dalgaards bøger lurer samfundskritikken mere eller mindre tydeligt under overfladen, og menneskets psykologiske afgrunde berøres med spidsen af en fod.
Louis-Ferdinand Céline er en af fransk litteraturs helt store sprogfornyere. Hans romaner behandler Første og Anden Verdenskrig med uhørt sproglig finesse blandet med sort humor og et bidskt menneskesyn.
Marianne Iben Hansen driver fordel af sin kropsorienterede uddannelse, når hun skriver sine bøger. For hende er sprog og krop direkte forbundet, og glæden ved sproget skal helst kunne mærkes fysisk.
Med mere end 50 digtsamlinger bag sig har Peter Laugesen i helt fysisk forstand sat sit præg på dansk litteratur.
Henning Mortensen er dansk litteraturs hårdtarbejdende altmuligmand. Med udgangspunkt i tresser-avantgardens eksperimenter har han siden 1966 kastet sig over et væld af genrer, og et mægtigt forfatterskab på mere end et halvt hundrede udgivelser er kommet ud af arbejdet.
Er du biblioteksbruger eller elev?