Mikas Lang er født i 1988 i Sønderborg og opvokset i Aabenraa. Han har en hvid dansk far og en sort tysk mor, der blev adopteret til Danmark som del af den første bølge af transnationale adoptioner i 1950’erne og 1960’erne. Hans morfar var en afroamerikansk soldat, der var udstationeret i Tyskland efter Anden Verdenskrig. Her mødte han Langs mormor, en hvid tysk kvinde, og de fik et barn sammen. Hendes andet barn med en sort soldat. De racialiserede tyske børn var som regel ”uægte” børn, hvilket ikke var velset i tiden. Det skyldtes, at det raceadskilte amerikanske militær søgte at forhindre sorte soldater i at danne par og gifte sig med de hvide tyske kvinder. Men også fordi der i det tyske samfund var en udpræget racisme mod sorte. Mange af de her børn blev adopteret til Danmark under nogle yderst problematiske omstændigheder, der blandt andet er beskrevet i bogen ”Børneimporten – et mørkt kapitel i fortællingen om udenlandsk adoption” (2013). Langs mors tidlige død medførte et tab af historie, som Lang siden har søgt at bearbejde i sine bøger.
Interessen for litteratur har altid ligget og ulmet men tog først for alvor til, da Lang i en søgende tid som ung voksen begyndte at forholde sig mere aktivt til sin egen sorthed, fortæller han i interview til Forfatterweb: ”Som barn og ung manglede jeg nogen at spejle sig i, men i litteratur skrevet fra den afrikanske diaspora – og især den afroamerikanske litteratur – ligesom fandt jeg nogle nøgler til at forstå mig selv.” (Andreas Eckhardt-Læssøe: Interview til Forfatterweb, januar 2025). Derfor har det været en vigtig bestræbelse for ham at søge at skabe rum til sig selv i litteraturen, dels ved at skildre erfaringer, der er relativt ubeskrevne på dansk, dels gennem oversættelser af litteratur, der belyser disse erfaringer.
Ved siden af arbejdet som forfatter og oversætter har Lang siden 2022 undervist i Skrivekreds i Nordvest. Desuden var han i en årrække en del af det dekoloniale, feministiske kollektiv Marronage, der fremskrev modstandsfortællinger gennem redaktionelt arbejde, begivenheder og protester. Han har udgivet de to digtsamlinger ”Melanin” (2019) og ”Og spøgelser (melanin II)” (2021) og romanen ”Bamberg blues” (2025).
I dag bor han i København.